Toy Poedel: Ontdek alles over dit ras [foto's] (2024)

De Toy Poedel is de kleinste variant van de Poedel en zusje van de Dwerg Poedel. Dit schattig hondenras trekt al snel de aandacht, wat meteen verklaart waarom ze zo populair zijn. Vandaar dat wij dit artikel hebben geschreven.

In dit blog ontdek je alles wat je moet weten over de Toy Poedel. Zo staan we stil bij de uiterlijke kenmerken, het gedrag, het karakter, hoe je een Toypoedel kunt verzorgen, de omgang met kindjes en de aanschaf van dit hondenras.

Mocht je naderhand nog vragen hebben, laat jezelf dan horen in de comments onderaan de pagina. We komen graag met je in contact. Laten we bij het begin beginnen!

Toy Poedel: Ontdek alles over dit ras [foto's] (1)

Wil je een gelukkige hond? Hier zijn 30+ tips die je moet weten!

Laat je voornaam en e-mailadres achter en ontvang een gratis E-Book met 30+ tips & tricks voor honden!

Inhoudsopgave

  1. Wat zijn de kenmerken van een Toy Poedel?
  2. Wat voor karakter heeft een Toy Poedel?
  3. Hoe verzorg je een Toy Poedel?
    • Voeding
    • Vachtverzorging
  4. Is een Toy Poedel geschikt voor een gezin met kindjes?
  5. De aanschaf van een Toy Poedel

Wat zijn de kenmerken van een Toy Poedel?

Karakteristieke kenmerken van de Toy Poedel zijn de lange, nauwsluitende oren en rechthoekige vorm. Deze hond is ook te herkennen aan zijn langwerpige, rechte kop met licht hellende, donkere en expressieve ogen. De vrij hoge staart buigt tijdens bewegingen meestal sterk naar boven. De oren zijn relatief lang en op ooghoogte aangezet.

In vergelijking met zijn poten – waarvan de achterpoten duidelijk gespierder zijn – is de rug van de Toy Poedel relatief kort. De kleuren van deze honden die niet verharen kunnen variëren van wit, abrikoos en donkerbruin tot zilver, grijs en zwart. De schofthoogte van dit kleine hondenras ligt tussen de 24 en 28 centimeter. Meestal weegt deze hond niet meer dan zes kilogram.

De Toy Poedel heeft een zeer kenmerkende vacht: zacht, zeer overvloedig en delicaat. Het haar heeft een natuurlijke neiging om te krullen. Met zijn harmonieuze lichaamsverhoudingen, soepele bewegingen en prachtige, dikke krullende vacht is het Toy Poedeltje zonder meer een van de meest elegante honden met krullen ter wereld.

Poedels zouden al sinds het Romeinse rijk bestaan. Beelden uit die periode tonen honden die verrassend veel op Poedels lijken. Een andere theorie stelt dat het ras is ontstaan uit de kruising van IJslandse jacht- en herdershonden. Geen van beide theorieën zijn bevestigd. Poedels waren al in de vroege middeleeuwen te vinden in Duitsland, Frankrijk en andere Europese landen.

Toy Poedel: Ontdek alles over dit ras [foto's] (2)

Wat voor karakter heeft een Toy Poedel?

Toy Poedels zijn van nature speels. Ze houden van beweging en frisse lucht. Ze raken snel gehecht aan hun baasjes en hun familieleden en worden daarom gezien als een aanhankelijke hond.

Deze honden kunnen zowel in een grote stad als op het platteland wonen. Ze hebben niets op met vreemden en hebben vaak grote moeite om hun afkeer te verbergen van personen die niet tot hun gezin behoren.

De Toy Poedel toont vaak een sterke gehechtheid aan hun baasje en is erg trouw. Het is een dier dat vrolijk van aard is, van bewegen houdt en graag buiten speelt. Deze hond is nogal luidruchtig van aard. Als hij wordt verwaarloosd, kan hij veel beginnen te blaffen en wordt hij verdrietig en angstig.

Zijn opgewekt karakter maakt hem tot de perfecte metgezel voor een gezin. Bedenk dat een Toy Poedel graag in het middelpunt van de belangstelling staat. Wanneer hij een kunstje leert, herhaalt hij deze graag. Hij houdt ervan om nieuwe trucjes te leren.

De Toy Poedel heeft een unieke uitstraling. Hun ongewone kapsel zorgt ervoor dat sommige mensen de andere kenmerken van het dier negeren en dit is een grote fout. In feite verbergt de Toy Poedel een wijze en uiterst loyale metgezel onder zijn interessante vacht. Ben je van plan deze hond in huis te nemen, dan ben je met een goede opvoeding verzekerd van een gelukkig, gehoorzaam hondje dat een fantastische familievriend zal zijn!

Toy Poedel: Ontdek alles over dit ras [foto's] (3)

Hoe verzorg je een Toy Poedel?

De Toy Poedel is een ras met een goede gezondheid. Ze hebben een levensduur van ongeveer elf jaar, maar in goede omstandigheden kunnen ze wel vijftien jaar worden. Natuurlijk kunnen deze honden ook ziek worden, hoewel dat sporadisch voorkomt. Poedels worden voornamelijk getroffen door gewrichtsaandoeningen. Ze kunnen ook last hebben van maagtorsie.

De Toy Poedel kan vooral te maken krijgen met oorontstekingen. Bovendien zijn is deze hond vatbaar voor tandsteenvorming. De Toy Poedel staat er ook om bekend problemen te hebben met de oren en soms met endocriene ziekten. Net als bij vele andere soorten heeft dit ras veel last van oogaandoeningen, waarvan de meest voorkomende progressieve retinale atrofie en glaucoom zijn. Jammer genoeg leiden beide aandoeningen tot blindheid.

De Toy Poedel is een gevoelige hond en daardoor kan hij zichzelf insluiten en beginnen te blaffen als hij veel alleen is. Hij verdraagt afwezigheid van zijn baasje alleen goed genoeg als hij er al op jonge leeftijd aan gewend raakt. Deze hond staat er niet om bekend dat hij spullen vernietigt, maar heeft wel moeite met langdurig isolement. In dit geval kan hij in de verleiding komen om zijn emoties te richten op de voorwerpen om hem heen.

Toy Poedels zijn verfijnde viervoeters en vereisen constante verzorging. Vachtverzorging is een zeer belangrijk onderdeel van de totale verzorging van dit dier. Het lijkt misschien vervelend, maar veel gedragsdeskundigen zeggen dat het niet alleen de viervoeter, maar ook de eigenaar ten goede komt. Bij het borstelen van je hond kun je namelijk mentaal ontspannen en tot rust komen. Tegelijkertijd verstevig je de band met je huisdier.

Voeding

De Toy Poedel heeft geen speciale voedingsbehoeften. Het is wel een hond die een uitgebalanceerd dieet nodig heeft. Geef hem honden voedsel van goede kwaliteit dat rijk is aan vlees. De voeding moet compleet zijn: het moet alle noodzakelijke vitamines bevatten en het juiste gehalte aan eiwitten, koolhydraten en vetten hebben. Hypoallergenic hondenvoer, graanvrije hond voer en glutenvrije hond voer doen het overwegend goed.

Belangrijke aspecten om te overwegen zijn het gewicht, de leeftijd, de dagelijkse lichamelijke activiteit en eventuele medische aandoeningen van de hond. Over het algemeen zijn honden van dit ras geen kieskeurige honden, maar de Toy Poedel kan een beetje wispelturig zijn als het om eten gaat.

Bij het kiezen van het type voeding kun je kiezen voor kant-en-klaar, hoogwaardig geperste brokjes of hondennatvoer, maar je kunt natuurlijk ook besluiten om zelf de maaltijden van je hond te bereiden. Let bij het kiezen van kant-en-klaar voedsel op hun samenstelling. Hondenvoer moet zoveel mogelijk bestaan uit vlees en groenten van hoge kwaliteit.

Vachtverzorging

Eigenaren van Toy Poedels moeten er op voorbereid zij om regelmatig kapsalons te bezoeken. Trimmers onderscheiden drie soorten poedelknippen: de Pet Clip (ook wel Puppy Clip genoemd), Engelse Zadel Clip en Continental Clip. De Pet Clip is te herkennen aan de opvallende pompon op de staart. Bij het Engelse Zadel-kapsel zijn de pompons op de ledematen en de staart, terwijl in de Continental versie de pompoms op de heupen en rond de enkels te vinden zijn.

Clip-kapsels zijn waarschijnlijk de moeilijkste kapsels en vereisen veel vaardigheid. De hond moet kort haar op de buik, snuit, wangen, keelhuid en pootjes overhouden en tegelijkertijd langer haar hebben op de ledematen en het hoofd. Het haar rond de nek vereist een speciale modellering. Bij het Engelse Zadel-kapsel worden de achterste delen van het lichaam geschoren en er is volledige haarbedekking van taille tot hoofd.

Poedels staan bekend om hun mooie, glanzende vacht, die de juiste zorg en toewijding en veel tijd vereist. Naast borstelen is regelmatig baden essentieel. Droog na het baden het haar van je hond voorzichtig met een hond handdoek of föhn hond en laat het drogen. Kam tijdens het drogen het haar van de hond op een rustige manier en zorg ervoor dat het niet verstrikt raakt.

Toy Poedel: Ontdek alles over dit ras [foto's] (4)

Is een Toy Poedel geschikt voor een gezin met kindjes?

De Toy Poedel is de perfecte metgezel. Ondanks zijn sterke persoonlijkheid is het een vrolijke en vriendelijke hond die enorm gehecht en toegewijd is aan zijn baasje. Deze hond heeft het nodig om zich geliefd te voelen door zijn gezin. Het kan erg gehecht raken aan zijn eigenaar.

Een Toy Poedel doet het goed met kinderen, zolang je de kinderen leert hoe ze met de hond moeten omgaan. Deze energieke hond zal zich dan ook goed thuis voelen bij kleintjes. Hij is altijd enthousiast om te bewegen en houdt van een verscheidenheid aan activiteiten. Tevens kan het helpen om een camera voor huisdier in huis te hangen, waarmee je van alles in de gaten kunt houden.

Dankzij zijn ongewone karakter en liefde voor elke vorm van entertainment maakt de Toy Poedel ook gemakkelijk contact met andere honden. Hij kan dus niet alleen met mensen een harmonieus duo vormen, maar kan ook perfect samenleven met katten en andere dieren. Hoe meer metgezellen om hem heen, hoe gelukkiger de Toy Poedel zal zijn.

De aanschaf van een Toy Poedel

Ben je van plan om een Toy Poedel in huis te halen? Dan is het van belang om rekening te houden met een aantal dingen. De plek waar je de hond aanschaft moet voorzien zijn van goede voorzieningen voor alle honden.

Of je de hond nu bij een goed aangeschreven asiel of een erkende fokker haalt. Let er ook op dat de papieren van de hond compleet zijn en dat deze in de Nederlandse taal zijn. Een erkende fokker is te herkennen aan de volgende factoren: de fokker fokt niet meer dan drie rassen, de honden zijn ingeënt en ontwormt en hiervoor zijn bewijzen aanwezig, het dierenpaspoort begint met 528-NL, de fokker zorgt ervoor dat de honden met mensen te maken hebben zodat ze sociaal worden, de moeder van het nestje is aanwezig en de fokker of eigenaar heeft alle wettelijk verplichte papieren.

Bij betrouwbare fokkers kun je ook vragen stellen over de betrouwbaarheid en over eventuele erfelijke aandoeningen. Zij zullen hier geen geheim van maken. Ook kun je meerdere keren terecht bij de betreffende fokker. Je kunt jezelf veel ellende besparen door goed onderzoek te doen bij de fokker.

We zijn nu aan het einde gekomen van dit artikel. We hopen dat we jou hebben kunnen helpen met de juiste informatie over de Toypoedel. Mocht je nog toevoegingen of opmerkingen hebben, laat je dan horen in de reacties hieronder. We komen graag met je in contact!

Wat vond jij van dit blog?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Toy Poedel: Ontdek alles over dit ras [foto's] (2024)
Top Articles
WWE Schedule 2024: SummerSlam Fallout (August 6)
10 Scientific Mysteries We Don't Fully Understand - Listverse
7 C's of Communication | The Effective Communication Checklist
Tiny Tina Deadshot Build
Craigslist St. Paul
Uhauldealer.com Login Page
Instructional Resources
Canary im Test: Ein All-in-One Überwachungssystem? - HouseControllers
Wellcare Dual Align 129 (HMO D-SNP) - Hearing Aid Benefits | FreeHearingTest.org
Zitobox 5000 Free Coins 2023
Phenix Food Locker Weekly Ad
Emmalangevin Fanhouse Leak
Tlc Africa Deaths 2021
Roblox Character Added
Nebraska Furniture Tables
Current Time In Maryland
Swedestats
Obsidian Guard's Cutlass
Honda cb750 cbx z1 Kawasaki kz900 h2 kz 900 Harley Davidson BMW Indian - wanted - by dealer - sale - craigslist
Whitefish Bay Calendar
Zack Fairhurst Snapchat
Schedule An Oil Change At Walmart
Optum Urgent Care - Nutley Photos
Craigslist St. Cloud Minnesota
Integer Division Matlab
4 Times Rihanna Showed Solidarity for Social Movements Around the World
Booknet.com Contract Marriage 2
Pioneer Library Overdrive
New Stores Coming To Canton Ohio 2022
Great ATV Riding Tips for Beginners
The Collective - Upscale Downtown Milwaukee Hair Salon
Section 408 Allegiant Stadium
Abga Gestation Calculator
His Only Son Showtimes Near Marquee Cinemas - Wakefield 12
How To Improve Your Pilates C-Curve
The Creator Showtimes Near Baxter Avenue Theatres
Uno Fall 2023 Calendar
Trust/Family Bank Contingency Plan
Blush Bootcamp Olathe
R/Orangetheory
Devotion Showtimes Near The Grand 16 - Pier Park
The Ultimate Guide to Obtaining Bark in Conan Exiles: Tips and Tricks for the Best Results
Supermarkt Amsterdam - Openingstijden, Folder met alle Aanbiedingen
Heavenly Delusion Gif
Quake Awakening Fragments
Kerry Cassidy Portal
Leland Nc Craigslist
Large Pawn Shops Near Me
Menu Forest Lake – The Grillium Restaurant
Minterns German Shepherds
Is My Sister Toxic Quiz
Cognitive Function Test Potomac Falls
Latest Posts
Article information

Author: Lidia Grady

Last Updated:

Views: 5405

Rating: 4.4 / 5 (65 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Lidia Grady

Birthday: 1992-01-22

Address: Suite 493 356 Dale Fall, New Wanda, RI 52485

Phone: +29914464387516

Job: Customer Engineer

Hobby: Cryptography, Writing, Dowsing, Stand-up comedy, Calligraphy, Web surfing, Ghost hunting

Introduction: My name is Lidia Grady, I am a thankful, fine, glamorous, lucky, lively, pleasant, shiny person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.